Training

Training

Onze trainingen kenmerken zich door hun praktische aanpak: op maat van uw bedrijf of organisatie en op maat van de deelnemers. We gaan aan de slag met mensen, wat betekent dat de persoonlijke betrokkenheid van iedere deelnemer voorop staat. Stilstaan, bewustwording, inzicht verwerven, werk-instrumenten leren kennen en gebruiken, in beweging komen; de basis voor groei als een blijvende verandering in denken en doen.

Effectieve communicatie

In de meeste organisaties bezorgt  “communicatie” iedereen kopzorgen: men communiceert niet genoeg, teveel of niet efficiënt. Communiceren vraagt moed, het benoemen van wat je observeert en ervaart kan je leren. In onze communicatietrainingen verdiepen we ons in onderwerpen als lichaamstaal, interactiepatronen, verbindend communiceren, erkenning geven, luisteren, doorvragen, feedback geven… Dit alles vertrekkende vanuit de praktijk van onze deelnemers.

Coachend en verbindend Leidinggeven

De tijd waarin de autoritaire leider met zijn alziend oog alle werkzaamheden centraal beheerde is voorbij. Een moderne leider motiveert en coacht zijn medewerkers om hun volle potentieel te kunnen benutten. We onderzoeken de leiderschapsstijl van de deelnemers en gaan tijdens de training hun competenties verder ontwikkelen. Onze focus ligt op hoe coachend omgaan met medewerkers, collega’s en managers. Hoe breng je kwaliteiten van medewerkers naar boven, hoe breng je hen tot inzicht, hoe kan je zelf vanuit je kracht leiden in plaats vanuit macht, … We gebruiken zowel praktijkvoorbeelden van de deelnemers als modellen om de aangebrachte inzichten te ondersteunen.

Efficiënt omgaan met stress – je eigen energie beheren

De professionele omgeving vraagt veel van de medewerkers en hun leidinggevenden, vaak in combinatie met talrijke privé uitdagingen… Stress en burn-out lijken er tegenwoordig gewoon bij te horen. Dat betekent dat weten hoe hiermee om te gaan heel wat problemen zoals ziekteverzuim, hoge kosten maar ook menselijk leed kan voorkomen.

QiAdvice ontwikkelde in samenwerking met Sinjan Solutions  in dit kader een krachtig programma voor professionals. Onze doelstelling is om de deelnemer, vanuit inzicht in het eigen functioneren, op een gezonde en efficiënte manier te leren omgaan met stress en energie.

In onze workshop ligt de nadruk op de bruikbaarheid van de aangeboden inzichten in het dagelijkse en professionele leven. Op deze manier plukken zowel werkgever als medewerker de vruchten van de workshop. Hiermee willen we echt het verschil maken. We maken gebruik van verschillende wetenschappelijk onderbouwde technieken en inzichten.

 

Evaluatie- en Functioneringgesprekken

In sommige bedrijven wordt met angst uitgekeken naar het jaarlijkse evaluatiegesprek. En dit zowel door de medewerker als door de leidinggevende! De reden is vaak dat men niet goed weet hoe te beginnen, hoe feedback te geven… kortom, hoe een duidelijk en motiverend gesprek te voeren. In onze workshop ligt de focus op de gesprekstechnieken, het helder benoemen van observaties, het maken van motiverende afspraken, het bepalen van doelstellingen…

Zoals bij al onze trainingen vertrekken we ook hier van de praktijk van de deelnmers, van hun vragen en cases. Uiteraard gebruiken we ook, indien gewenst, de evaluatie formats of systemen van uw bedrijf.

Andere trainingsmogelijkheden

Naast de voorgestelde trainingen bieden we nog tal van andere workshops. Vermits deze steeds op maat van uw bedrijf zijn kunnen we deze hier niet allemaal vernoemen. Voorbeelden hiervan zijn: presentatietechnieken, onderhandelen, coaching, vergadertechnieken, efficiënt telefoneren, selectiegesprekken, adviesvaardigheden voor de HR Business Partner, omgaan met conflicten, timemanagement  …

Aarzel niet ons te contacteren indien u met een trainingsvraag worstelt. We bespreken dit graag verder met u!

 

Geïnteresseerd in een van onze onze trainingen?

404